KIVI

Het Koninklijk Instituut van Ingenieurs bestaat al sinds 1847 en is gevestigd in Den Haag. Eind 2016 richtte het KIVI 0070lab op in samenwerking met onder andere Codepactpartner IBM. Dit lab brengt partijen uit het onderwijs en bedrijfsleven samen om de Human Capital Agenda op het gebied van big data en ICT te versterken.  KIVI organiseert hier workshops programmeren voor scholieren en studenten in Den Haag.

Verleden jaar nam KIVI deel aan het event ‘Generation Discover’. Dit vijfdaagse festival in Den Haag brengt kinderen op een toegankelijke, aanstekelijke manier in aanraking met wetenschap en techniek. KIVI bracht meer dan 30.000 kinderen in aanraking met programmeren en digitale vaardigheden in een speciaal opgestelde Cyber Dome. Naar verwachting zal het festival dit jaar meer dan 50.000 kinderen weten te bereiken.

Op 26 en 27 mei organiseert het instituut een jongerenversie van de Dutch Open Hackaton. De Hackaton brengt talentvolle programmeurs in contact met organisaties zoals het Kadaster, SIDN en de Nationale Politie.

https://www.kivi.nl/afdelingen/informatica/nieuws/artikel/0070lab

https://www.generationdiscover.nl/

https://dutchopenhackathon.com/

Comments are closed.