Kabelnoord

Kabelnoord is een aanbieder van internet- , televisie en telefoniediensten in het noordoosten van Friesland. Met meer dan 25.000 huishoudens als klant vervult de kabelmaatschappij een centrale rol in de regio en wil het bedrijf invulling geven aan de sociaal-maatschappelijke aspecten van die positie

Op initiatief van Kabelnoord, de openbare bibliotheek en de gemeente Dongeradeel ontvangt elk kind in de maand van zijn of haar tiende verjaardag een Micro:bit, een klein, toegankelijk computersysteem om mee te leren programmeren. Elke woensdag zijn er in de lokale bibliotheek Micro:bit meetups waar de kinderen uitleg krijgen over programmeren en zo digitale vaardigheden opdoen. Na de zomervakantie wordt dit project in nog vier andere gemeenten uitgerold. Naar verwachting kunnen met het project 2100 kinderen in drie jaar tijd digitale vaardigheden opdoen.

https://www.kabelnoord.nl/nieuws/algemeen/microbit-cadeau-tienjarigen-in-dongeradeel

Comments are closed.