IBM

IBM is in meer dan 170 landen actief en voert een ambitieus social responsibility beleid. Het bedrijf heeft als uitgesproken doel om wereldwijd 1 miljoen kinderen ervaring op te laten doen met STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics) skills. Internationaal heeft IBM veel ervaring in het intensief begeleiden van onderwijsinstellingen. In 2018 wil het bedrijf zich richten in het ondersteunen van ROC’s met programma’s voor ICT onderwijs.

Vanuit JetNet/TechNet is het bedrijf betrokken bij onder andere Meet the Boss, een initiatief waarin schoolklassen met elkaar debatteren over prikkelende stellingen rondom ICT en techniek. Peter Zijlema, General Manager IBM Benelux, neemt daarbij in de jury plaats. Op het door VHTO georganiseerde Girlsday liet het bedrijf leerlingen uit het voortgezet onderwijs kennis maken met Internet of Things.

Daarnaast is het KIVI-0070 Lab mede mogelijk gemaakt door IBM. In dit lab komen partijen uit het onderwijs en bedrijfsleven samen om de Human Capital Agenda op het gebied van big data en ICT te versterken.

https://www.ibm.com/blogs/think/nl-en/category/smarter-planet/corporate-social-responsibility/

https://www.kivi.nl/nieuws/artikel/ingenieurs-maken-met-nieuw-it-lab-cybersecurity-zichtbaar

Comments are closed.